Türkiye Omurilik Felçlileri Platformu : 15'ine Kadar Yürümez Dediler Ama... - Türkiye Omurilik Felçlileri Platformu

Jump to content

Digg Del.ico.us Slashdot Technorati furl Reddit Facebook Fark Google Magnolia Wink Yahoo Netscape
Sayfa 1, toplam sayfa 1
  • Yeni Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız

15'ine Kadar Yürümez Dediler Ama...

#1 Üye çevrimdışı   Dogru_Yol 

• Ya Olduğun Gibi Görün,Ya Göründüğün Gibi Ol ( Mevlana )
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Yönetici
  • İletiler: 1.961

Gönderildi 18.03.2010 - 13:31

Gönderilen Resim

Bayburt'ta, doğuştan omuriliğindeki rahatsızlık nedeniyle doktorların, ''15 yaşına kadar yürüyemez.

Abubekir Kacır'ın annesi Halime Kacır, oğlunun doğuştan "meningomyelosel omuriliğin ve omurilik sıvısının doğuştan dışarıya kese şeklinde çıkması" rahatsızlığı olduğunu ve yürüme çağı gelmesine rağmen ayaklarının üzerine duramadığını bunun üzerine oğlunu Ankara'daki bir hastaneye götürdüklerini anlattı.

Doktorların oğlu için "15 yaşına kadar yürüyemez. 15 yaşından sonra yürüse bile ancak koltuk değneği yardımı ile yürüyebilir" dediğini ifade eden Kacır, "Bir anne olarak bunu duyduğumda dünyam karardı" diye konuştu.

Kacır, buna rağmen pes etmediğini vurgulayarak yaşadıklarını anlattı: "Her annenin hayalinde, çocuğunun sağlıklı olması ve tıpış tıpış yürüyebilmesi vardır. Çocuğumun eve mahkum olmasına göz yumamazdım. Oğlum bir süre Ankara'da tedavi gördükten sonra Bayburt'a geldik. Evde sürekli olarak oğluma egzersizler yaptırdım. Bütün zamanımı ona göre ayarladım. Zaman zaman umutsuzluğa düştüm. Çünkü bazı insanlar engellileri farklı kişiler olarak görüyorlar. Bu da bir engelli annesi olarak beni olumsuz olarak çok etkiledi."

Bu durumun üstesinden tek başına gelemeyeceğini düşünerek, oğlunu özel bir eğitim merkezine götürmeye karar verdiğini, ancak tereddütler yaşadığını ifade eden Kacır, "Çünkü rehabilitasyon merkezi denince, çevredeki bazı kişilerin bu merkezlere giden çocuklar için söyledikleri, onlara bakışları insanı ister istemez etkiliyor. Toplum bu merkezlerden eğitim alan çocukları ve ailelerini suçlu gibi görüyor, ailelerini zaman zaman adlarıyla değil, 'lal kızın annesi', 'sakat oğlanın annesi' gibi tanımlıyor. Bu durum bazı ailelerin engelli çocuklarını toplumdan saklamasına ve evlerine mahkum etmesine neden oluyor" diye konuştu.

"Evde sürekli eğitim uyguladım..."

Anne Kacır, çocuğunun geleceği için bu sözleri önemsemeyerek oğlunu rehabilitasyon merkezine götürmeye başladığını anlatarak, "İyi ki getirmişim. Burada uzmanların verdiği eğitimi ben de evde sürekli olarak uyguladım. Onların söylediği her şeyi yaptım ve çocuğum yürümeye başladı. Artık çok mutluyum, bir anne olarak çocuğumun yürüdüğünü geç de olsa gördüm. Bir anne olarak diyebilirim ki, benim dünyadaki en mutlu anım, oğlumun yürüdüğünü gördüğüm o andı" dedi.

Özel eğitim merkezi fizyoterapisti Bestami Kılıç ise Abubekir'in kendilerine 2 yıl önce geldiğini belirterek, "Abubekir, kurumumuza geldiğinde gövde kaslarında ve diz altındaki kaslarında güçsüzlük vardı. Aktif ayak bileğini kaldıramıyor veya aşağıya itemiyordu. Uyguladığımız tedavilerle aktif kullanım sağlayarak kas eğitimi verdik. Uzay terapisti ve denge terapistiyle denge reaksiyonlarının gelişimini sağladık. Ayak bileği kaslarındaki iç ve dış dengesizliği gidermek içinse afo (tabanlık) kullandırdık" dedi.

Abubekir'in artık kendi başına bağımsız olarak bir yerden başka bir yere gidebildiğini, yaşam aktivitelerini bağımsız olarak yapabildiğini vurgulayan Kılıç, "Engelli aileler çocuklarının eğitiminde hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp, karamsar olmamalı. Abubekir, bize geldiğinde ayakta dahi duramadığı için aile çok umutsuzdu. Oysa ki ailelerin psikolojik durumları çok önemli. Aile eğer burada bizim verdiğimiz eğitimi yeterli görüp evde kendisi bu eğitimi devam ettirmezse olumlu sonuç almak neredeyse imkansız. Engelli bireylerin eğitiminde ne tek başına okul ne de sadece ailenin kendi verdiği eğitimle başarıya ulaşmak mümkün olur. Her ikisi bir arada olduğu sürece istenilen sonuç ancak elde edilecektir" diye konuştu.

http://www.cnnturk.c...r.ama/568347.0/

" Akıllı insanlar, akıllı insanlarla çalışır. "

Ademoğlu dilinin altında gizlidir. Bu dil, can kapısına perdedir. Bir rüzgar esti de kapıyı kaldırdı mı evin içinde ne varsa görürüz.

Kalbimiz ağrıdığında, dilimiz dolandığında, omuzlarımızın üzerinizdeki yükün altında ezilirken; sevilmediğimizde, anılmadığımızda ...
Yorulduğumuz zaman, direnmekten vazgeçmeyi düşündüğümüzde, hata ettiğimizde günahın pişmanlığıyla tükenirken...
Velhasıl yandığımız zaman zulmetin alevinde, ateşi serin ve selametli kılan Allah bize yeter....
Duanın gücünü anlayıp yalnız O'ndan istediğimizde, O'na güvendiğimizde, O'ndan başka hiçbir şeyimiz kalmadığında...
ALLAH BİZE YETER...

Dikenden gül bitiren kışıda bahar haline döndürür....selviyi hür bir halde yücelten kederide sevinç haline sokabilir.... ( Mevlana )

Sabret gönül şurda ne kaldı karşı kıyıya....

Ey gönül, acılara sabret. Çünkü onlar seni kahretmek için değil
Sınamak, terbiye etmek, kemale erdirmek için gelirler
Hem de geçicidirler, ebediyen kalmayacaklar.
İmana ve ümide sarıl.
Bil ki hiçbir gece ebedi değil
Her karanlığın sonunda bir fecir saklı.
0

#2 Üye çevrimdışı   CEMRE 

• Forum Bitanesi
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Yönetici
  • İletiler: 1.436

Gönderildi 18.03.2010 - 14:45

her zaman bir umut vardır mücadeleye devam

bende bir özel rehabilitasyanda tedavi görmeye başlayacam,inşallah güzel birşeyle olur

yılmamak gerek bu rahatsızlık bir günlük değil.

Güzeli güzel yapan edeptir,edepse güzeli sevmeye sebeptir....
0

#3 Üye çevrimdışı   07ramazan07 

• Farum Heveslisi
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Üye
  • İletiler: 778

Gönderildi 18.03.2010 - 20:36

İnşallah daha iyiye gider.
Cemre sanada tedevi sürecinde Allah kolaylık versin.

0

Bu konuyu paylaş

Sayfa 1, toplam sayfa 1
  • Yeni Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız