Türkiye Omurilik Felçlileri Platformu : İlk Sözleri: Seni Seviyorum Anne.... - Türkiye Omurilik Felçlileri Platformu

Jump to content

Digg Del.ico.us Slashdot Technorati furl Reddit Facebook Fark Google Magnolia Wink Yahoo Netscape
Sayfa 1, toplam sayfa 1
  • Yeni Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız

İlk Sözleri: Seni Seviyorum Anne....

#1 Üye çevrimdışı   Dogru_Yol 

• Ya Olduğun Gibi Görün,Ya Göründüğün Gibi Ol ( Mevlana )
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Yönetici
  • İletiler: 1.961

Gönderildi 22.02.2010 - 13:20

Gönderilen Resim

Konuşamayan, yürüyemeyen, sadece göz hareketlerini kullanan küçük kızın duyguları göz hareketlerinden anlaşıldı.

Doğuştan beyin özürlü küçük kız, lazer makine sayesinde duygularını ifade edebildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre; konuşamayan, yürüyemeyen, sadece göz hareketlerini kullanan küçük kızın duyguları göz hareketlerinden anlaşıldı.

İsveç üretimi 34 bin dolarlık MyTobii Smartbox makinesi kızın bakışlarındaki simgeleri saptayarak, ekrana kızın duygularını yazdı. Kızın ilk sözü 'seni seviyorum anne' oldu. İngiltere'nin Kent şehrinde yaşayan 6 yaşındaki Elke Wisbey’in annesi Galahad, kızının asla başaramayacağını sandığını, ekrana yansıyan kelimeleri görünce gözlerine inanamadığını söyledi.

Kızının ne hissettiğini hiçbir zaman anlayamamaktan korktuğunu anlatan anne, hâlâ şaşkınlık içinde. Ailesi şu anda Elke’ye makineyi nasıl kullanacağını öğretiyor. Minik kız, asla konuşamayacak, yürüyemeyecek olsa da, yaşantısı bu makineyle büyük oranda değişecek.

Kaynak

" Akıllı insanlar, akıllı insanlarla çalışır. "

Ademoğlu dilinin altında gizlidir. Bu dil, can kapısına perdedir. Bir rüzgar esti de kapıyı kaldırdı mı evin içinde ne varsa görürüz.

Kalbimiz ağrıdığında, dilimiz dolandığında, omuzlarımızın üzerinizdeki yükün altında ezilirken; sevilmediğimizde, anılmadığımızda ...
Yorulduğumuz zaman, direnmekten vazgeçmeyi düşündüğümüzde, hata ettiğimizde günahın pişmanlığıyla tükenirken...
Velhasıl yandığımız zaman zulmetin alevinde, ateşi serin ve selametli kılan Allah bize yeter....
Duanın gücünü anlayıp yalnız O'ndan istediğimizde, O'na güvendiğimizde, O'ndan başka hiçbir şeyimiz kalmadığında...
ALLAH BİZE YETER...

Dikenden gül bitiren kışıda bahar haline döndürür....selviyi hür bir halde yücelten kederide sevinç haline sokabilir.... ( Mevlana )

Sabret gönül şurda ne kaldı karşı kıyıya....

Ey gönül, acılara sabret. Çünkü onlar seni kahretmek için değil
Sınamak, terbiye etmek, kemale erdirmek için gelirler
Hem de geçicidirler, ebediyen kalmayacaklar.
İmana ve ümide sarıl.
Bil ki hiçbir gece ebedi değil
Her karanlığın sonunda bir fecir saklı.
1

#2 Üye çevrimdışı   zeynepkrtas 

• ***Forumun Yıldızı***
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Yönetici
  • İletiler: 4.149

Gönderildi 23.02.2010 - 02:43

Ne Güzel Bir Gelişme Bu Cihaz Sayesinde Konuşamayan Engellilerde Dertlerini Anlatabilecek...

Teşekkürler Paylaşımın İçin Doğruyol....

Farkında Olmalı İnsan: Bir Damlacık Sudan Yaratıldığını Fark etmeli....

Anne Karnına Sığarken, Dünya'ya Neden Sığmadığını Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını Fark etmeli..

Henüz Bebekken Dünya Benim Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı Olduğunu, Ölürken de Aynı Avuçların Herşeyi Bırakıp Gidiyorum İşte Dercesine Apaçık Olduğunu Fark Etmeli ve Ona Göre Yaşamalı...
0

Bu konuyu paylaş

Sayfa 1, toplam sayfa 1
  • Yeni Konu Açamazsınız
  • Cevap Yazamazsınız